Compact Zomertour 2024: FLY-DRIVE Andalusië (juli-aug-sept)

8 dagen, 7 nachten
Categorie:
Leuk voor
een ander?
 • sfeervol straatje in bergdorp
 • CORDOBA CALLE DE LAS FLORES 1400024A
 • 1800595A – salobreña
 • 1800596Aa
 • 1800599Aa
 • 1800604Aa
 • CATEDRAL – SEVILLA 4100606A
 • CORDOBA ALCAZAR REYES CRIST. 1400102A
 • CORDOBA CALLE DE LAS FLORES 1400026A
 • CORDOBA FERIA 1400082A
 • CORDOBA FERIA 1400088A
 • CORDOBA MEZQUITA 1400207A
 • CORDOBA MEZQUITA INTERIOR 1400228A
 • CORDOBA PATIO 1400044A
 • GIRALDA – SEVILLA 4100801A
 • Málaga-Antequera-Parque Natural del Torcal de Antequera-2900143A
 • Málaga-Ronda-Tajo de Ronda
 • Málaga-Vista de Algotacin
 • TERRAZA Y TORRE DEL ORO-SEVILLA
Leuk voor
een ander?

Ook in de zomer is Andalusië goed “te doen”. Als je zorgt voor ’n flesje water in de hand en op het heetst van de dag in de airconditioned auto of in een van de vele bezienswaardigheden bent, dan is het goed vol te houden. Tempo aanpassen! Een groot voordeel is, dat in de maanden juli en augustus de steden een stuk rustiger. Binnen een week zie je de belangrijkste historische en romantische plaatsen. En geheel op eigen gelegenheid in een goede huurauto. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn te overzien: maximaal 180 km per dag. Dat geeft volop de gelegenheid om onderweg van de uitbundige natuur te genieten.

Dit is een voorbeeldreis. Andere route, steden, tijdschema, hotels? Geef dit aan bij je aanvraag!
VERTREK LOCATIE
 • Vanaf Amsterdam met Transavia, Easyjet of Vueling
 • Vanaf Brussel met Brussels Airlines
PRIJS per persoon in 2-persoonskamer Vanaf €835,- afhankelijk van datum, luchtvaartmaatschappij en vertrekplaats (definitieve prijs bij offerte!)
INCLUSIEF Luchthaven belasting
10 kg handbagage
7 nachten in genoemde of (gelijkwaardige) hotels + 7 x ontbijt
kaart Andalusië
HUURAUTO 7 x 24 uur huurauto type Ford Fiësta
Inclusief in de prijs
NIET INBEGREPEN Ruimbagage. Prijs afhankelijk van luchtvaartmaatschappij. Opgave bij offerte.

Tijdens weekenden en zon- en feestdagen kunnen toeslagen gelden. Bij aanvraag van een offerte krijgt u de juiste prijzen. Bovenstaande reis is slechts ‘n voorbeeld van hoe deze eruit zou kunnen zien. U kunt naar eigen inzicht wijzigingen aanbrengen, dan maken wij een op uw wensen samengesteld voorstel met bijbehorende prijs. Bovengenoemde prijs is een ongeveer prijs. Afhankelijk van de door u gekozen datum kan er een andere (hogere of lagere) prijs gelden. Op de offerte komt de prijs te staan die op het moment van uitbrengen van de offerte geldig is.

Leuk voor
een ander?
Leuk voor
een ander?
Dit is een voorbeeldreis. Andere route, steden, tijdschema, hotels? Geef dit aan bij je aanvraag!

1

Dag 1: Van Sevilla naar Córdoba (ca 150 km)

Vanaf Amsterdam vertrek je naar Sevilla. Daar aangekomen haal je de huurauto op (altijd met airco!) en rijd je naar de eerste overnachtingsplaats: Córdoba. Ook Córdoba is een stad met geschiedenis. Zo’n 7 km buiten Córdoba langs de A431 ligt Medina Azahara. Hier zijn de ruïnes te zien van de eerste Moorse hoofdstad op Spaans grondgebied. In de stad zelf liggen de belangrijke bezienswaardigheden allemaal dicht bij elkaar: de Joodse wijk, het koninklijk paleis met tuinen en niet te vergeten de Mezquita. Deze enorme moskee heeft middenin het gebouw een kathedraal! Zeer bijzonder! Omdat alles zo dicht bij elkaar ligt, is Córdoba goed te zien in een of twee dagdelen.

2

Dag 2: van Córdoba naar Granada (ca 170 km)


Deze rit kun je zelf interessant maken. Als je bijvoorbeeld over de binnenwegen richting Córdoba rijdt, dan kom je door eindeloze olijfboomgaarden. Je zou een olijfperserij kunnen bezoeken.
Deze tweede dag reis je naar een volgend hoogtepunt van deze reis: Granada! Deze prachtige oude stad heeft een rijk verleden en dat zie je nog volop terug in de verschillende wijken, op de pleinen, in de kerken en bovenal in het Moorse AlHambra, dat de stad domineert. Je dient hiervoor wel van tevoren te reserveren!
Vergeet in deze studentenstad niet een bezoek te brengen aan de wijk Albayzin. Deze wijk geurt en kleurt heerlijk! Wandel op je gemak door de kleine straatjes met de vele winkeltjes met kruiden en de tapas bars.
Granada ligt ook aan de toegangsweg naar de Sierra Nevada. Als je daar een bezoek aan wilt brengen, dan is nu de kans!

3

Dag 3: Granada


Vandaag is een bezoek aan het AlHambra toch zeker op de agenda geplaatst. Dit door Unesco op de wereld erfgoedlijst geplaatste complex ligt boven op een heuvel en is gebouwd in de tijd dat de Moren over Andalusië heersten. De strategische ligging van toen geeft nu een fantastisch uitzicht over de stad en verre omgeving. Hier zie je het prachtige Nasrid paleis, de fraaie Generalife en het paleis van Carlos V. Vanaf het AlHambra complex, wandel je zo het centrum van Granada in, waar je de kathedraal kunt bezoeken of lekker kunt gaan eten in een van de vele restaurants.

4

Dag 4: Van Granada naar Anteqeura (ca 110 km)

Na het ontbijt op weg naar Antequera! Deze kleine stad ligt zo’n 45 km boven Malaga en heeft echt ’n Andalusische sfeer. Er zijn opgravingen van zo’n 2500 jaar geleden gedaan (Romeinse Thermen). Uit de Moorse tijd stamt het Alcazaba boven op de heuvel. In de directe omgeving vind je de Torcal de Antequera, een rotsachtig natuurgebied, dat ooit de bodem was van de zee, maar door vulkanische werking is opgestuwd! Heel indrukwekkend!
Ten noordwesten van de stad ligt de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige broedplaatsen van de flamingo (Phoeniccopterus ruber) in Europa.
Bij een lekker glas vino en tapas op een fijn terras is het aan het eind van de dag heerlijk om de dag door te nemen.

5

Dag 5: Van Antequera naar Ronda (binnendoor ca 130 km, over de A 384 ca 100 km)


Vanaf Antequera is het leuk om helemaal binnendoor naar Ronda te rijden, de volgende stopplaats. Deze kleine stad is heel strategisch gebouwd boven op twee rotsen die met elkaar verbonden zijn door de Puente Nuevo. Prachtige vergezichten vanaf de vele terrassen geven je een indruk van het landelijke Andalusië.

6

Dag 6: Van Ronda naar Sevilla (ca 130 km)

De zesde dag staat in het teken van een rit door o.a. een natuurgebied: de Sierra de Grazalema. Hier tref je ook de zogenaamde “witte dorpen”, zoals bijvoorbeeld Arcos de la Frontera. Bezoek het centrum van dit dorp eens en ervaar hoe men hier leeft!
Als je dwars door de Grazalema bent gereden en onderweg genoten hebt van de overweldigende natuur, dan kom je uiteindelijk bij Arcos de la Frontera. Één van de “witte dorpen”. Zeker een bezoekje waard p, bijvoorbeeld de lunch te gebruiken. Na de lunch via de A 382 en de E 5 naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Elegante winkelstraten, pleinen en kleine straatjes nodigen hier uit om te flaneren en op een terras neer te strijken. Als bezienswaardigheden gelden zeker de Toro d’Oro, de vele kerken, paleizen en pleinen, de wijk Santa Cruz met een ontelbaar aantal tapasbars, flamenco gelegenheden en idyllische pleintjes. Naast deze wijk vind je de op 2 na grootste kathedraal ter wereld met de beroemde Giralda toren. Het koninklijk paleis ligt naast de kathedraal en laat een prachtig beeld zien, van hoe de verschillende culturen elkaars bouwstijlen hebben gerespecteerd en overgenomen.

7

Dag 7: Sevilla

Vandaag kun je gebruiken om de op 2 na grootste Katholieke Kathedraal ter wereld te bezoeken. De bijbehorende toren Giralda is misschien nog wel beroemder. Daarnaast ligt het paleis van de Katholieke Koningen met bijbehorende tuinen, beslist een bezoek waard. Ook hier zie je dat de verschillende grote culturen elkaars gebouwen hebben aangepast zonder ze te vernietigen. Prachtig die mix van bouwstijlen!
De Gouden Toren aan de Guadalquivir is een trekpleister, maar ook de diverse wijken die alle even bijzonder zijn.
Vergeet vooral ‘s avonds de wijk Santa Cruz (direct achter de kathedraal) niet. Hier vind je vele tapas bars, restaurants en natuurlijk flamenco gelegenheden.

8

Dag 8: Van Sevilla naar huis

Vandaag is het de dag van afscheid nemen van een wel zeer bijzondere landstreek. Je levert de auto op de luchthaven van Sevilla in en vliegt weer terug naar huis. Misschien tot een volgende keer?

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”rounded” icons_location=”top” col_number=”auto” counts=”true” counts_num=”0″ total=”true” outer_color=”dark” network_names=”true”]

Leuk voor
een ander?
Leuk voor
een ander?

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compact Zomertour 2024: FLY-DRIVE Andalusië (juli-aug-sept)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk voor
een ander?

Vanaf:835,00

  Meer weten over deze reis?


  Of wil je de reis anders? Vul in en wij nemen contact met je op! Liever bellen of mailen?

  Vanwege de onzekerheid van de uitvoering van de verschillende Transavia-vluchten zullen er helaas tot nader order geen offertes gemaakt worden, omdat wij niet kunnen instaan voor de uitvoering van die vluchten.