fbpx

Actieve 55+ reis FLY-DRIVE Andalusië rondreis

11 dagen, 10 nachten
Categorie:
Leuk voor
een ander?
 • CORDOBA ALCAZAR REYES CRIST. 1400102A
 • 1800595A – salobreña
 • 1800596Aa
 • 1800599Aa
 • 1800604Aa
 • CATEDRAL – SEVILLA 4100606A
 • CORDOBA ALCAZAR REYES CRIST. 1400102A
 • CORDOBA CALLE DE LAS FLORES 1400026A
 • CORDOBA CALLE DE LAS FLORES 1400024A
 • CORDOBA FERIA 1400082A
 • CORDOBA FERIA 1400088A
 • CORDOBA MEZQUITA 1400207A
 • CORDOBA MEZQUITA INTERIOR 1400228A
 • CORDOBA PATIO 1400044A
 • GIRALDA – SEVILLA 4100801A
 • Málaga-Ronda-Tajo de Ronda
 • Málaga-Vista de Algotacin
 • TERRAZA Y TORRE DEL ORO-SEVILLA
Leuk voor
een ander?

Alle hoogtepunten van Andalusië zien en logeren in comfortabele hotels in Granada, Córdoba, Sevilla en Ronda.
Deze rondreis is speciaal samengesteld voor actieve 55+ ers en iedereen die van comfort houdt. Je verblijft in comfortabele hotels, die altijd zijn voorzien van een lift, gelegenheid tot parkeren hebben (al dan niet betaald) en een uitstekend ontbijt serveren. Bovendien liggen de hotels allemaal in de centra van de romantische steden. De huurauto is ook comfortabel en heeft natuurlijk airco. Indien gewenst kan er GPS bij geleverd worden. En houd alsjeblieft in gedachten, dat de rij-afstanden relatief kort zijn (ca 180 km per dag), zodat er volop tijd is om van de natuur, de uitzichten, de steden en dorpen en natuurlijk de terrasjes te genieten.

Dit is een voorbeeldreis. Andere route, steden, tijdschema, hotels? Geef dit aan bij je aanvraag!

 

VERTREK LOCATIE
 • Vanaf Amsterdam met Transavia, Easyjet
 • Vanaf Rotterdam met Transavia
 • Vanaf Eindhoven met Transavia
 • Vanaf Brussel met Brussels Airlines
PRIJS per persoon in 2-persoonskamer Vanaf €885,- afhankelijk van datum, luchtvaartmaatschappij en vertrekplaats (juiste prijs bij offerte!)
INCLUSIEF Vlucht heen en terug
Luchthaven belasting
Handbagage
10 nachten met ontbijt in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
Kaart Andalusië
HUURAUTO 11 x 24 uur huurauto type Ford Fiësta of gelijkwaardig inbegrepen.
Inclusief afkoop eigen risico en 2 chauffeurs
NIET INBEGREPEN Ruimbagage. Prijs afhankelijk van luchtvaartmaatschappij. Opgave bij offerte
Entrees

Tijdens weekenden en zon- en feestdagen kunnen toeslagen gelden. Bij aanvraag van een offerte krijgt u de juiste prijzen. Bovenstaande reis is slechts ‘n voorbeeld van hoe deze eruit zou kunnen zien. U kunt naar eigen inzicht wijzigingen aanbrengen, dan maken wij een op uw wensen samengesteld voorstel met bijbehorende prijs. Bovengenoemde prijs is een ongeveer prijs. Afhankelijk van de door u gekozen datum kan er een andere (hogere of lagere) prijs gelden. Op de offerte komt de prijs te staan die op het moment van uitbrengen van de offerte geldig is.

Leuk voor
een ander?
Leuk voor
een ander?
Dit is een voorbeeldreis. Andere route, steden, tijdschema, hotels? Geef dit aan bij je aanvraag!

U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam met Transavia of Easyjet, vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Eindhoven met Transavia. Vanaf Brussel kan ook, dan vliegt u met Brussels Airlines. Zelfs Düsseldorf kan.
Andalusië moet je voelen, proeven, ervaren. Voor een eerste kennismaking met deze fantastisch mooie landstreek van Spanje is de fly drive Seniorenreis Andalusië uitstekend geschikt.


Binnen het tijdsbestek van 11 dagen ziet u de belangrijkste historische en romantische plaatsen. En geheel op eigen gelegenheid in een goede huurauto. De afstanden die onderling tussen de verschillende plaatsen afgelegd moeten worden zijn te overzien, maximaal 170 km per dag. Dat geeft volop de gelegenheid om onderweg van de uitbundige natuur te genieten. Bovendien wordt er voldoende tijd gegeven om de diverse steden te bezoeken.

1

Dag 1: Vertrek van Amsterdam en aankomst in Malaga

Na aankomst op de luchthaven van Malaga haalt u de huurauto op en start u met een geweldige reis!

De eerste stopplaats tijdens deze 11-daagse rondreis is Antequera. Deze kleine stad ligt zo’n 65 km boven Malaga en heeft echt ’n Andalusische sfeer. Er zijn opgravingen van zo’n 2500 jaar geleden gedaan (Romeinse Thermen). Uit de Moorse tijd stamt het Alcazaba boven op de heuvel. In de directe omgeving vind u de Torcal de Antequera, een rotsachtig natuurgebied, dat ooit de bodem was van de zee, maar door vulkanische werking is opgestuwd! Heel indrukwekkend!

Ten noordwesten van de stad ligt de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige broedplaatsen van de flamingo (Phoeniccopterus ruber) in Europa.

Bij een lekker glas vino en tapas op een fijn terras is het aan het eind van de dag heerlijk om de dag door te nemen. U slaapt vannacht in Hotel Finca Eslava**** , een comfortabel hotel niet ver van het centrum.

2

Dag 2: van Antequera naar Granada (ca 110 km)

De tweede dag reist u naar een eerste hoogtepunt van deze reis: Granada! Deze prachtige oude stad heeft een rijk verleden en dat ziet u nog volop terug in de verschillende wijken, op de pleinen, in de kerken en bovenal in het Moorse AlHambra, dat de stad domineert. U dient hiervoor wel van tevoren te reserveren!

Vergeet in deze studentenstad niet een bezoek te brengen aan de wijk Albayzin. Deze wijk geurt en kleurt heerlijk! Wandel op uw gemak door de kleine straatjes met de vele winkeltjes met kruiden en de tapas bars.

Granada ligt ook aan de toegangsweg naar de Sierra Nevada. Als u daar een bezoek aan wilt brengen, dan is nu de kans!

U logeert hier 3 nachten in Hotel Carmen****. Dit sfeervolle hotel ligt niet al te ver van het AlHambra en op loopafstand van het centrum van de stad. Een ander voordeel is de parkeergarage waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.

3

Dag 3 en 4: Granada

Vandaag is een bezoek aan het AlHambra toch zeker door u op de agenda geplaatst. Dit door Unesco op de wereld erfgoedlijst geplaatste complex ligt boven op een heuvel en is gebouwd in de tijd dat de Moren over Andalusië heersten. De strategische ligging van toen geeft nu een fantastisch uitzicht over de stad en verre omgeving. Hier ziet u het prachtige Nasrid paleis, de fraaie Generalife en het paleis van Carlos V. Denkt u er aan dat u het AlHambra van tevoren dient te reserveren, want er is slechts een beperkt aan mensen per dag toegestaan. Indien u wenst kunnen wij voor u een rondleiding met Engels sprekende gids verzorgen (extra kosten ca € 50,00 p.p.) Vanaf het AlHambra complex, wandelt u zo het centrum van Granada in, waar u de kathedraal kunt bezoeken of lekker kunt gaan eten in een van de vele restaurants.

5

Dag 5 en 6: van Granada naar Córdoba (ca 150 km)

Op de vijfde dag staat u een rit te wachten, die u zelf interessant kunt maken. Als u bijvoorbeeld over de binnenwegen richting Córdoba rijdt, dan komt u door eindeloze olijfboomgaarden. U zou een olijfperserij kunnen bezoeken.

Ook Córdoba is een stad met geschiedenis. Zo’n 7 km buiten Córdoba langs de A431 ligt Medina Azahara. Hier zijn de ruïnes te zien van de eerste Moorse hoofdstad op Spaans grondgebied. In de stad zelf liggen de belangrijke bezienswaardigheden allemaal dicht bij elkaar: de Joodse wijk, het koninklijk paleis met tuinen en niet te vergeten de Mezquita. Deze enorme moskee heeft middenin het gebouw een kathedraal! Zeer bijzonder! Omdat alles zo dicht bij elkaar ligt, is Córdoba goed te zien in een of twee dagdelen.

U logeert hier 2 nachten in Hotel Alfaros****. Een heel sfeervol hotel met parkeergelegenheid tegen betaling, vlakbij het centrum.

7

Dag 7: van Córdoba naar Sevilla (ca 150 km)

De zevende dag is weer een dag voor een nieuw hoogtepunt van deze reis: Sevilla. De hoofdstad van Andalusië! Elegante winkelstraten, pleinen en kleine straatjes nodigen hier uit om te flaneren en op een terras neer te strijken. Als bezienswaardigheden gelden zeker de Toro d’Oro, de vele kerken, paleizen en pleinen, de wijk Santa Cruz met een ontelbaar aantal tapasbars, flamenco gelegenheden en idyllische pleintjes. Naast deze wijk vind u de op 2 na grootste kathedraal ter wereld met de beroemde Giralda toren. Het koninklijk paleis ligt naast de kathedraal en laat een prachtig beeld zien, van hoe de verschillende culturen elkaars bouwstijlen hebben gerespecteerd en overgenomen.

U logeert in deze elegante stad 3 nachten in Hotel Sevilla Center****. Een groot comfortabel hotel in het centrum van de stad. Een wandeling van  zo’n 15 tot 20 minuten brengt u bij de kathedraal en het Real Alcazar (koninklijk paleis). Ook dit hotel beschikt over parkeergelegenheid tegen betaling.

10

Dag 10: van Sevilla naar Ronda

De tiende dag staat in het teken van een rit door o.a. een natuurgebied: de Sierra de Grazalema. Hier treft u ook de zogenaamde “witte dorpen”, zoals bijvoorbeeld Arcos de la Frontera. Bezoek het centrum van dit dorp eens en ervaar hoe men hier leeft!

Als u dwars door de Grazalema bent gereden en onderweg genoten hebt van de overweldigende natuur, dan komt u in de richting van Ronda. Deze kleine stad is heel strategisch gebouwd boven op twee rotsen die met elkaar verbonden zijn door de Puente Nuevo. Prachtige vergezichten vanaf de vele terrassen geven u een indruk van het landelijke Andalusië.

U logeert hier in het sfeervolle Hotel Catalonia Reina Victoria ****.

11

Dag 11: van Ronda naar Malaga (ca 90 km)


Vandaag is het dag van afscheid nemen van een wel zeer bijzondere landstreek. U levert de auto op de luchthaven van Malaga in en vliegt weer terug naar huis. Misschien tot een volgend keer?

Leuk voor
een ander?
Leuk voor
een ander?

11 beoordelingen voor Actieve 55+ reis FLY-DRIVE Andalusië rondreis

 1. Elna en Wouter – Nieuwerkerk a/d IJssel

  Wij zijn inmiddels al even terug van onze reis naar Andalusië.
  Ik wil je nog even bedanken voor de fantastische reis die je voor ons het geregeld, het was top. Hartelijke groet

 2. Ariane en Bert

  Dit was een geweldige break in de winter en het prachtige weer (20-25 gr.) was mooi meegenomen: een op maat gemaakte 12-daagse autoreis door Andalusië met bezoek aan 5 steden. Al onze wensen zijn gehonoreerd. De reis was perfect geregeld, vliegtickets, huurauto, vouchers, en vooral prima hotels met een uitstekend ontbijtbuffet en centraal gelegen in de steden met goede parkeervoorzieningen. Wij zijn zeer voldaan. Complimenten!

 3. Bertine Lefers

  Het is een prachtige rondreis geweest, mooie steden bezocht en de hotels waren goed uitgekozen met een goede ligging t.o.v. het centrum van de stad. Twee overnachtingen in Ronda lijkt ons veel. Wij hebben er voor gekozen om de laatste nacht in Malaga te overnachten. De afstand tot het vliegveld is dan ook veel korter op de dag van terugkeer.
  Een tip: tijdens de voorbereiding de reisdocumenten goed nalezen, wij hebben twee keer een fout geconstateerd in de persoonsgegevens en de ruimbagage was niet juist berekend.

 4. Josien

  We hebben een fijne vakantie gehad, mede door de uitstekend georganiseerde reis. De geboekte hotels liggen op loopafstand van het centrum van de bezochte steden, zodat we ook ‘s avonds nog even een terrasje konden pakken. (Wel waren de parkeertarieven hierdoor een aanslag op het budget, maar dat gaan we gauw vergeten.) We hebben heel veel gezien en gedaan en toch was het geen overladen programma. Hartelijk dank!

 5. Henk de Reus – Zevenaar

  Uitstekend; geen enkele op- of aanmerking. Alles klopte. Prima hotels; fantastisch weer (al was dat laatste, denk ik, niet jullie verdienste).

 6. Wim Jansen – Oirschot

  Allereerst geweldig dat deze reis naar onze wensen was aan te passen voor wat betreft de locaties en het aantal dagen verblijf ter plaatse.
  Ook het afhalen en terugbrengen van de huurauto leverde geen enkel probleem op.
  Wij hebben de Caminito del Rey gelopen vanuit Antequera, dit is zeker een aanrader zeker omdat het verblijf hier zeker geen straf is. Dut vonden wij het meest sfeervolle hotel op onze reis.
  Verder hebben wij voor ons meerdaagse bezoek aan Granada gebruik gemaakt van de “Granada pas”, wat tevens toegang geeft tot het Alhambra en het Nasrid paleis.
  Kijk ook eens voor informatie op http://www.spaansesteden.nl.
  Wij hebben van deze reis genoten. Bedankt voor de adviezen en wellicht tot een volgende keer.

 7. J. Knap – Amsterdam

  Wij hebben een prima vakantie gehad in Andalusië; dank.
  Het enige minpuntje was hoogstens dat de hotels wel érg luxe waren.

 8. Justine & Jaap Klein-van der Noordaa – Enschede

  Graag laten wij weten dat onze reis in alle opzichten zeer geslaagd is geweest.
  Wij danken u voor de uitstekende organisatie!
  Hartelijke groet

 9. elisabeth de geus van messel

  Perfect georganiseerde rondreis door Andalusie

 10. Jan en 3 medereizigers

  Op maat gemaakte 11-daagse autoreis door Andalusië met bezoek aan 4 steden. Frank heeft in de planningsfase al onze specifieke wensen gecombineerd en er een sluitend pakket van gemaakt. Alles was perfect geregeld, vliegtickets, huurauto, vouchers, en vooral prima hotels met een uitstekend ontbijtbuffet. Dat alles voor een redelijk budget. Wij zijn zeer tevreden. Complimenten!

 11. Ien en Nol – Zevenaar

  Net terug van onze geweldige rondreis door Andalusië willen we jullie even complimenteren met de organisatie. Alles was perfect geregeld, vliegtickets, auto, vouchers, prima hotels met een uitstekend ontbijtbuffet en een goede ligging. Bij deze willen we jullie bedanken voor een heerlijke vakantie. Hartelijke groet

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk voor
een ander?

Vanaf:885,00

  Meer weten
  over deze reis?

  Of wil je de reis anders? Vul in en wij nemen contact met je op! Liever bellen of mailen?
  030–6054888 info@andalusiereizen.nl

  1. Wanneer wil je ongeveer gaan?

  Vanaf welk vliegveld wil je vertrekken?

  AmsterdamRotterdamEindhovenBrussel

  2. Aantal reizigers?

  3. Wil je iets aanpassen in deze reis?
  aantal reisdagen, volgorde in route, aantal dagen per bestemming, extra bestemming, categorie hotel, type huurauto, vliegveld van vertrek, diëten

  4. Contactgegevens

  Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reizen? Je ontvangt dan van ons periodiek een nieuwsbrief.

  Ja, hou mij op de hoogte van nieuwe reizen